מה חדש בעולם המסעדנות בישראל – שינויים והתחלות חדשות

Share:

שינויים בענף המסעדנות

מסעדנים וסועדים כאחד חווים שינוי דראסטי בעולם המסעדנות. בשנה האחרונה אנו עדים לתמורות מרחיקות לכת, חלקן קיצוניות עד כדי כך שהן דורשות הערכות מחדש של כל הענף. אם אתם מהתחום, אנו משוכנעים שרק מקריאת השורה הנ"ל כבר יש לכם בראש לפחות רעיון אחד על מה אנחנו מדברים, אם לא כמה וכמה.

לטוב ולרע, הנה כמה מהתמורות הגדולות שחווה ענף המסעדנות לאורך שנת 2024, מגמות שישפיעו על ההתנהלות של כולנו, בעלים, עובדים וסועדים כאחד, כל אחד מהצד שלו בצלחת.

סיכום תמורות במסעדנות – 2024:

  1. מחסור בכח אדם – כל מי שניהל מסעדה יודע, כח אדם הוא הדבר המאתגר ביותר. המתכונים מושלמים, האספקה מגיעה (לרוב) בזמן סביר, ואפילו יש לקוחות. אבל אנשי שירות, מלצרים, טבחים מקצועיים, אפילו שוטפי כלים – חסר. החוסר כה גדול עד כי מסעדות מסוימות פועלות במתכונת חלקית אך ורק עקב זאת. זה נכון בתל אביב כמו בקריות, באילת כמו גם בצפת, ולא נראה כי זה הולך להשתנות בקרוב, תופעה שלא נראתה לפני כן בישראל.
  2. יוקר המחיה – השפעתו של יוקר המחיה ניכרת בכל תחומי החיים, ובואנו 2025 זה רק הולך להחמיר. הכל מתייקר, מהחשמל ועד הביטוח הלאומי. מסעדות, כמו שאר העסקים, יצטרכו להתמודד עם עול הארנונה הגדל, לצד עלייה במחירי הסחורות, ואפילו עם העלייה במע"מ והביטוח הלאומי. מחירי המנות יצטרכו לעלות כדי לגשר על הפער, מה שאומר שהלקוחות יצטרכו להוציא יותר על משהו שקודם עלה להם פחות – דבר שאף אחד לא אוהב לעשות.
  3. מחסור בלקוחות – פרט לכמה מסעדות שנטועות להן עמוק בקולטורה המקומית, הרי שכמעט כל המסעדות בישראל מתמודד עם ירידה קיצונית בכמות הלקוחות. המלחמה גובה מחיר כבד מכולם, והיא לא חסה על עסקי ההסעדה. משפחות של שני מפרנסים הפכו למשפחות עם מפרנס, לרוב מפרנסת אחת, והתחושה הכללית היא של הידוק חגורה. אנשים מעדיפים לאכול בבית ככל הניתן, ויש פחות לקוחות, מה שהוביל לבעיה הבאה.
  4. סגירת מסעדות – כך או כך, וגם לפני 2024, הרי שעסקי המסעדנות נחשבו מאתגרים במיוחד. מסעדות היו נפתחות ונסגרות חדשות לבקרים, ונדמה שזו נורמה שאין ממנה מוצא. ועדיין, השנה נשברו שיאים חדשים. לא רק סגירתן של המוני מסעדות בכל ישראל, מחוסר לקוחות כמו גם מפינוי מבתים וישובים שלמים, הרי שגם ישנה ירידה משמעותית בכמות המסעדות החדשות והיוזמות בתחום, וככל הנראה בצדק. השוק משתנה בהתאם לביקוש, ומי יודע אם ומתי נצא מהסיטואציה הכלכלית הקשה הזו.
  5. הירתמות לטובת החברה – עם כל הקושי, הגזירות והמחסור, הרי שמסעדנים רבים דווקא מינפו את ההזדמנות כדי להראות את הצד היפה ביותר שבהם. המוני בעלי מסעדות נרתמו לתמיכה במשפחות החטופים, בחיילים הבודדים, באלו שנעקרו מבתיהם כמו גם מהמילואימניקים שלא רואים בית, והחלו לספק מזון באהבה רבה לנזקקים, לתמוך, לעודד ולעזור, יוזמה מבורכת שמהדהדת בלבבות כל עם ישראל.

קרדיט תמונה – unsplash.com

Share:
דילוג לתוכן